A divat fellendülést hozott a bútorgyártás berkeibe is

A bútorgyártás mindig is fontos ipari ágazat volt. Bútorra mindig szükség van. Azonban igazán nagy fellenülést a divat hozott erre a területre is. A divat, a trendek ma hatalmas befolyással bírnak mindenre, így az évenként, sőt szezononként változó lakberendezési trendek állandó innovációra sarkallják a bútorgyártást.

Fa lépcső készítés olcsón és hatékonyan

Az 1980-as évektől kezdődően rengeteg magazin indult útnak, sőt különböző hetilapok hasábjain elkezdtek feltűnni a lakberendezési tanácsok. A bútorgyártás rengeteg újdonságot produkált a megnövekedett igényeknek megfelelve. A lakás, háza berendezésével berendezés éppen olyan trendkövetővé vált az utóbbi években, mint a ruházkodás. A 1980-as években a legmódosabb réteg tehetett meg csupán, hogy bútoraival, enteriőrjeivel folyamatosan a divatot kövesse. Ma már a szerényebb körülmények között élők számára is elérhetőek a dizájnos, új divathoz tartozó bútorok beszerzése.

Az óriás kanapék, az L-alakú és U-alakú ülőgarnitúrák, a hatalmas gardróbok és vintage stílusú bútorok ma óriási keresletnek örvendenek, így gyártásuk is intenzívebbé vált. A bútorgyártás fellendülése természetesen gazdasági szempontból is nagy jelentőséggel bír. A különböző alapanyagok, kiegészítők piaca is mozgalmasabbá vált, ahogy a gombamód szaporodó bútoráruházak is jelentős forgalmat bonyolítanak le. Az internetes lehetőségek újabb kapukat nyitottak, így az aktuális lakberendezési trendekről már szinte mindenki értesül, és még a szezon előtt kezdheti megálmodni új enteriőrjét.

A bútorok cseréje még sosem volt ilyen dinamikus, gyors és nagymértékű. A bútorgyártás még soha nem bírt ekkora gazdasági jelentőséggel. A bőr és fa bútorok mellett megjelentek a műbőr, a rattan, polyrattan, farostlemez és műanyag bútorok, az üvegpolcok, üvegasztalok és különleges kivitelezésű, funkcionálisnak aligha mondható bútordarabok, melyek főleg divatelemként vesznek részt a belterek összképének kialakításában.

És minderre jelentős kereslet mutatkozik.  Nem csupán az otthonok, de irodák és közületek belső tereinek kialakításába is beleszólnak az aktuális trendek, így mégnagyobb körben válik folyamatosan keresetté a divatos bútorkollekció. A közületek, intézmények, éttermek, hotelek egy része még nem engedheti meg magának a rendszeres garnitúra cserét, de már ezen a területen is megindult a bútorok leváltásának gyorsulása.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>