A merevedési zavarok és a cukorbetegség kapcsolata

Bár a cukorbetegség és a merevedési zavar két külön állapot, ezek között igen nagy összefüggések vannak. Maga a merevedési zavar azt jelenti, hogy nehézséget okoz az erekció elérése vagy fenntartása és ilyen állapot a cukorbetegségben szenvedő férfiak esetében kétszer-háromszor nagyobb eséllyel alakul ki.

A Healthline utánajárt ezeknek az összefüggéseknek.

A cukorbetegségnek két típusa van, az 1-es típusú az érintettek 10, míg a 2-es típusú a 90 százalékukra jellemző. A cukorbetegség akkor lép fel, amikor túl sok cukor kering a véráramban. A 2-es típusú a gyakoribb tehát, ami gyakran túlsúly vagy inaktivitás következtében alakul ki.

Kutatások eredményei alapján elmondható, hogy a 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált férfiak mintegy felénél alakul ki merevedési zavar a diagnózistól számított 5-10 éven belül. Ha pedig ezek a férfiak szívbetegségben is szenvednek, akkor még nagyobb az esély erre.

Azonban, ha valaki egészséges életmódot folytat, kiegyensúlyozottan táplálkozik és rendszeresen mozog, akkor csökkentheti a cukorbetegség tüneteit és a merevedési zavarokat is.

A cukorbetegség és a merevedési zavarok közti kapcsolat a keringéssel és az idegrendszerrel függ össze. A rosszul szabályozott vércukorszint ugyanis károsíthatja a kis ereket és az idegeket.

gyogyszer

A szexuális ingerlést és választ irányító idegek károsodása pedig akadályozhatja a férfi azon képességét, hogy elég szilárd erekciót érjen el. A sérült erekből eredő csökkent véráramlás szintén hozzájárulhat az erekciós zavarokhoz.

Számos kockázati tényező van, melyek növelhetik a cukorbetegség szövődményeinek esélyét.

Ezek közé tartozik a rosszul kezelt vércukorszint, a stressz, a szorongás, az egészségtelen táplálkozás, a túlsúly, a mozgásszegény életmód, a magas vérnyomás és a túlzott mértékű alkoholfogyasztás, illetve a dohányzás.

Ha pedig már megszületett a merevedési zavar diagnózisa, akkor az orvos valószínűleg szájon át szedhető gyógyszert fog javasolni, ezek a gyógyszerek javítják a pénisz vérellátását.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy ezek nem lépnek negatív kölcsönhatásba a cukorbetegségre szedhető gyógyszerekkel.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>