A merevedési zavarokkal foglalkozni kell

A merevedési zavarok hátterében komoly egészségügyi rendellenességek állhatnak, a témával tehát foglalkozni kell. A merevedési zavar akkor fordul elő, hogy ha egy férfi nem képes erekciót létrehozni vagy fenntartani. A healthline.com cikke szerint körülbelül 30 millió férfit érint a merevedési zavar az Egyesült Államokban.

Megállapítható, hogy azoknál gyakoribb, akik idősebbek, egészségügyi problémákkal küzdenek, például cukorbetegek vagy magas vérnyomással élnek. Valószínűbb a merevedési zavar azoknál, akik stresszesek, dohányoznak, túlsúlyosak. A kezelés mindig attól függ, hogy mi váltja ki magát a zavart, hisz a merevedési zavar jobbára valaminek a tünete, meg kell keresni a mögötte álló okokat.

Fontos az életmód

Épp ezért lehetséges, hogy gyógyszeres kezelésre van szükség, de műtét is szóba jöhet, vagy életmódbeli változtatások, pszichológus és így tovább. Számos természetes gyógymód létezik a merevedési zavarokra, a potencianövelésben nagy szerepet játszik az egészséget életmód, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás, a rendszeres testmozgás. A mentális egészség ugyanúgy fontos, sok esetben egy párterapeuta is csodákra képes.

Egy 2020-as tanulmány során megállapították, hogy azok a férfiak, akik szigorúbban követték a mediterrán étrendet, kisebb volt a merevedési zavar kialakulásának esélye. Aki kevesebb vörös vagy feldolgozott húst fogyasztott, kevésbé volt érintett a problémában. Hogy az egészséges erekcióhoz milyen ételek segítik hozzá az embert?

testepito

Egészségesen táplálkozni

A zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, diófélék és a halak. Ezt egyébként egy 2017-es kutatás is megállapította, nevezetesen hogy a több gyümölcs, zöldség és flavonoid (ami például a kávéban van) csökkentette a merevedési zavar kialakulásának kockázatát 18 és 40 év közötti férfiaknál. Mindezek az ételek az általános egészség fenntartásában is nagy szerepet játszanak.

Kutatások továbbá azt is bebizonyították, hogy a fizikai aktivitás segíthet a merevedési zavar elleni küzdelemben. Különösen hatékony akkor, ha a zavart az elhízás, az inaktivitás vagy szív- és érrendszeri betegségek okozzák.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>