A mi felelősségünk a kisállatunk egészsége!

Soha nem látott népszerűségnek örvend manapság a háziállat tartás, legyen szó vadászgörényről, törpenyúlról, macskáról vagy kutyáról. A kezdeti lelkesedés azonban sok gazdinál hamar alábbhagy, sok esetben ugyanis csak az aktuális trendek követése miatt vásárolt kis állatot. Néhány hét, vagy hónap múlva azonban ezeknél az embereknél elmúlik az újdonság varázsa, ilyenkor pedig az állat nem kapja meg a megfelelő figyelmet és ellátást.

A legújabb kutatások alátámasszák azt, hogy kivétel nélkül az összes háziállatnál megfigyelhető egy olyan jelenség, hogy ezek az állatok egész egyszerűen képesek átvenni az embereknél előforduló civilizációs betegségeket is. Ennek köszönhető, hogy manapság már a háziállatok is stresszesebbek, cukorbetegek, allergiások, vagy túlsúllyal rendelkeznek.

A gazdi felelőssége a háziállata egészsége!

A mi felelősségünk a kisállatunk egészsége!

A mi felelősségünk a kisállatunk egészsége!

Bizonyított tény, hogy egy háziállatban is hasonló folyamatok zajlanak le, mint az emberekben. Tudnak depressziósak, lenni és be tudnak fordulni, illetve a kutyák és a macskák esetében szintén korunk betegsége, a rák is érinti őket. Az elhízás pedig rengeteg állatot érint, legalább annyi háziállat van elhízva ma a világban, mint amennyi túlsúlyos ember létezik. Az egyetlen különbség közöttük, hogy az állatok rá vannak kényszerítve erre az egészségtelen életmódra, míg az ember maga válassza ki (saját maga és a kedvence számára is!).

Emberi kutya betegségek..

A leggyakoribb oka az elhízásnak a túletetés és a kevés foglalkozás. Az állatok egész nap egy apró lakásban fekszenek, maximum reggel, munka előtt leviszi őket az ember egy gyors sétára. A mozgásuk minimalizálódik, pedig mi vállaltuk a felelősséget az állatunkért. Egy állatot helyesen kell táplálni, olyan tápanyaggal, mely korának és fajtájának megfelelő. Sokat kell vele játszani és foglalkozni és sokat kell vele mozogni. Kerülni kell a jutalomfalatokat, hiszen ezek is könnyedén az elhízáshoz vezethetnek.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>