A piszkos maszk egészségügyi problémái a bőrnél kezdődnek

A szakértők szerint a piszkos maszkok nem nyújtanak maximális védelmet, és növelik bizonyos problémák kockázatát. A páratartalom, a por és a környezetben lévő egyéb részecskék egy idő után telítik a szűrőt, a szűrési kapacitás csökken, így már nem olyan hatékony, mint a használat kezdetén.

Ebben az esetben akár a vírusátvitel vektorává is válhatnak, ha nem megfelelő felületeken hagyjuk, vagy piszkos kézzel kezeljük őket.

Az El País magazin szerint a maszk alatt az első testi gát maga a bőr, ezért ez az, amelyik a legnagyobb valószínűséggel szenvedi el a helytelen használat következményeit. Azt tudjuk, hogy az elváltozások nagyobb valószínűséggel jelennek meg a maszk által fedett területen, és hogy ezek az elváltozások különböző típusúak lehetnek.

A leggyakrabban az aknét látjuk, a pattanások olyan típusát, amelyet a folyamatos dörzsölés okoz. Egyéb lehetséges problémák közé tartozik a rosacea, a bőrpír, az irritáció és a viszketés, különösen az érzékeny bőrűek körében.

Miért reagál így a bőr?

piszkosmaszk

Sajnos a bőrünk szereti a tiszta levegőt. Sokan arcmosás, krémezés és sminkelés után veszik fel a maszkot, ami azt jelenti, hogy jó ideig nedves marad a bőr, ez pedig a kórokozók paradicsoma szokott lenni. Sokkal jobban járunk, ha lényegesen csökkentjük a smink mennyiségét, bár nem kell teljesen lemondanunk róla. Nem szabad túlzásba vinni, és figyelni kell a hirtelen jelentkező pattanásokra.

Míg a maszkok által okozott bőrgyógyászati problémák többsége kizárólag a hosszan tartó használatnak és a súrlódásnak tudható be, a kozmetikai akné esetét súlyosbíthatja a piszkos maszk hatása, ahol a szennyeződés telíti a szűrőt, és megakadályozza a bőr megfelelő légzését.

A jó hír az, hogy megelőzésképpen a bőr helyreállítható, amennyiben minden hazaérkezésnél betartjuk a higiéniai és hidratálási rutinunkat. Ez azt jelenti, hogy azonnal a fürdőszobába megyünk, megmossuk az arcunkat, és már mehet is a kedvenc krémünk rá. Mégis, ha bőrgyulladás, pattanások vagy egyéb elváltozások jelennek meg, a legjobb, ha szakemberhez fordulunk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>