A rák titokzatos ellenszere: B17 vitamin

A hosszú évtizedek óta tartó kutatások eredményei alapján az egyik leghatásosabb ellenszernek bizonyult az úgynevezett laetril a rákkal szemben. Érvek és ellenérvek áradatát sorakoztatják fel folyamatosan az orvosok, és mind a mai napig hatalmas vita övezi a „titokzatos” anyagot, ámbár a médiából az utóbbi években kivonulni látszik – nem véletlenül…

Laetril-terápia és mai körülményei

Az Élelmiszer- és Gyógyszerhivatal az Egyesült Államokban, valamint az Amerikai Rákellenes Társaság, az Amerikai Orvosszövetséggel együtt csalásnak, és sarlatánságnak nevezi a laetril-terápiát, ami lényegében a B17-vitamin hatékonyságára épülő – a gyakorlati tapasztalatok alapján eredményesnek mondható – módszer. A fenti szervek az amerikai kormánnyal karöltve minden rendelkezésükre álló eszközzel megkísérelték megakadályozni a terápiával kapcsolatos tapasztalatok közzétételét. Hogy az egyes orvosok szerint csak a pénz körül forgó gyógyszeripar védelme miatt történhetett-e ez, azt természetesen homály fedi, mindazonáltal érdemes megjegyezni, és szem előtt tartani, hogy a terápiával kapcsolatos legtöbb tapasztalat igencsak pozitív, amelyet laboratóriumokban és több klinikán is igazoltak.

B17-vitamin

B17-vitamin – a sárgabarack magja tartalmazza az egyik legmagasabb koncentrációban

Már évtizedekkel ezelőtt alkalmazták a terápiát, amelynek lényege, hogy hatalmas mennyiségű B17-vitamin adagot kap a rákos beteg injekció formájában nap, mint nap. Ennek eredményeként számos gyógyulást rögzítő tapasztalatot jegyeztek fel az orvosok, akik a laetril mellett állnak. Problémát jelent azonban az, hogy ehhez a módszerhez a rákos betegek legtöbbször már csak végső elkeseredésükben fordulnak, mondván, hogy már nincs több veszteni valójuk; ám még így is rengeteg olyan esetről olvashatunk, akiknek a terápiát ellenző, hagyományosan kemoterápiát alkalmazó orvosok néhány hónapot, vagy hetet jósoltak csak, és mind a mai napig élnek és virulnak, teljesen egészségesen. Függetlenül attól, hogy milyen fajta rákban szenvednek: az eddigi eredmények alapján B17-vitamin egyaránt a daganat és a rákos sejtek visszafejlődését eredményezte a legtöbb esetben a tüdőráktól kezdve az agydaganaton át a leukémiáig.

Nem minden esetben képes segíteni?

Természetesen nem minden esetben tud segíteni ez a módszer sem, ugyanúgy, mint a kemoterápia. A laetril mellett érvelő, folyamatosan kutató orvosok is jól tudják, hogy nem csodatévő a módszer, hiszen, ha a betegség olyan típusáról van szó, vagy kiváltképp, ha a legvégső stádiumban tudják csak elkezdeni a terápia alkalmazását, sajnos ebben az esetben is lehet veszíteni. Ám azt is hangsúlyozzák az orvosok, hogy ennél a kúránál nem kell számolni a kemoterápia gyakran halált okozó, de mindenképpen pusztító mellékhatásaival, amelyek a legjobb esetben is alig-alig elviselhetők: nincs émelygés, folyamatos hányás, nem hullik ki a haj, a szemöldök, a szőrzet, nincs fejfájás, eszméletvesztés, tüdőembólia, és nem pusztulnak folyamatosan a rákos sejtek mellett vagy helyett a szervezet még ép, egészséges alkotóelemei.

Borsos ára van?

Bizony a kezelés ára igencsak borsos, nem is lehet egykönnyen megfizetni. Ám az orvosok, és a betegek véleménye szerint a kemoterápia, és a kórházi ellátás is nagyon sokba kerülhet, arról nem is beszélve, hogy milyen mértékben képesek pusztítani ezek a kezelések, a halálozási arány mindemellett pedig igen magas. A nagy súllyal bíró döntés mindig a betegé, akit hozzátartozói szívvel-lélekkel és teljes odaadással segítenek; együtt könnyebb lehet mérlegelni is a lehetőségeket egy ilyen nehéz helyzetben, és dönteni: megéri az anyagi áldozat?

* A cikkben közölt információk nem minősülnek tudományos álláspontnak, csupán az interneten fellelhető információk alapján lett összeszedve. Ha beteg, mindenképpen keressen fel egy orvost!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>