A szakításba bele lehet betegedni?

A szakítás sosem egyszerű vagy könnyű. Még akkor sem, ha egy pár közösen dönt arról, hogy nem együtt folytatják tovább. Leggyakrabban az egyik fél dönt úgy, hogy az adott kapcsolatban már nem érzi magát jól, és tovább lép.

Ám a másik fél ilyenkor sok esetben nehezen fogadja el ezt a döntést, és komoly traumaként éli meg. Jellemző a sírás, a düh és a kétségbeesés is, de nem ritka az sem, hogy valaki valóban belebetegszik a szakításba. Ez lehet lelkik vagy fizikai egyaránt, bár a lelki bajok gyakoribbak szakítás után.

Nem ritka ilyenkor a depresszió, amikor a negatív gondolatokat, érzéseket hagyjuk eluralkodni. A szakítás miatt felkelni sem egyszerű reggelente, nem lesz kedvünk semmihez, átadjuk magunkat a kétségbeesésnek. Ez sose jó, mert a depresszió mellett más lelki eredetű betegségek is megjelenhetnek. Egyes esetekben ez elmúlik, és miután beletörődtünk az elkerülhetetlenbe, tovább lépünk, a depresszió sem lesz tartós. Más esetekben viszont nemcsak tartós marad a depressziós állapot, de más, fizikai tünetek is megjelennek.

Milyen fizikai tüneteket okozhat a szakítás? 

kamasz

Bizonyított tény, hogy ha elhagyjuk magunkat lelkileg, akkor csökken az immunrendszerünk védelme, és hamarabb kapunk el betegségeket. Először persze könnyebb betegségekre kell gondolni, mint a nátha vagy a felső légúti megbetegedések, de ezeknek lehetnek komolyabb szövődményei is. Sokan bele sem gondolnak, hogy a depresszió bár lelki gond, mégis fizikai tüneteket is okozhat, amelyek komoly károkat okozhatnak, és súlyos megbetegedések forrása is lehet.

Extrém esetben akár potencia problémákhoz is vezethet a szakítás. Előfordul ugyanis, hogy valaki annyira megvisel a szakítás, hogy bizonyos ideig képtelen élvezni a testi kapcsolatokat, de teljesen képtelen is lehet rájuk. Amennyiben nem kezelik ezeket a problémákat állandósulhatnak, ezért mindenképp célszerű szakszerű segítséget igénybe venni. A szakítás mindig fájdalma, de mindenképp szem előtt kell tartani, hogy okkal történik, és egy sokkal tartósabb és szeretettelibb kapcsolatra nyílik így lehetőségünk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>