A színek hatása az egészségünkre

Sokan vizsgálták már a színeknek a szervezetre gyakorolt hatását, és megállapították, hogy a különböző színek képesek hatással lenni ránk, a szerveinkre és a közérzetünkre egyaránt. Nagyon nem mindegy tehát, hogy milyen falú légtérben vagyunk, vagy mit viselünk magunkon. Lássuk a színek jelentéseit, és, hogy milyen problémákra lehetnek a színterápiák hatásosak.

A kék szín

A kék színnel a hideget hozzák összefüggésbe, a depresszió is említésre kerül. A kék a nyugalom színe, ezért előszeretettel használják relaxációkor, pihentető mozgásformáknál, például jógatermeknek, meditációs helyiségeknek ilyen színűek a falai. A kék stresszoldó hatással rendelkezik, így ha idegesek vagyunk, megnyugvást adhat. Ám ez a szín nemcsak a lelki gondjainkon képes segíteni, hanem a testi problémáinkon: fül-orr-gégészeti problémák, torokgyulladások, légcsőhurut, fejfájás, hólyaghurut, de akár még a magas vérnyomáson is tud segíteni.

A narancssárga

A narancssárga élénkítő, frissítő szín. Depressziósoknak érdemes lehet ilyen színt viselni, ugyanis enyhítheti, akár meg is szüntetheti a tüneteket. Ha a szobánkat ilyenre festjük, vagy ilyen tapétát válaszunk, akkor boldogságot csempészhetünk a szobánkba. Érdemes lehet mintásat választani, hogy még jobban felviduljunk. A narancs segíthet a pajzsmirigy problémákkal küszködőknek, a reumás fájdalommal élőknek, de akár még a különböző bőrproblémákon is lehet javítani.

A piros és a lila

A vörös szín is számtalan problémában tud segíteni. Elsősorban ízületi- és izombántalmakra jó, vérellátási zavarok, vérkeringési problémák vagy vérszegénység, görcsök, menstruációs gondok, de bőrbetegségekre is jótékony hatással lehet.

A lila szín egy rendkívül megnyugtató szín, stresszes emberekre jó hatással van. Álmatlanság kezelésében is hatásos lehet, de gyulladás gátló tulajdonsággal is bír.

Színterápia: Ismerjük meg a színek jótékony hatásait, és gyógyuljunk meg!

Színterápia: Ismerjük meg a színek jótékony hatásait, és gyógyuljunk meg!

Sárga

A sárga szín az idegrendszerre van jó hatással. Ízületi gyulladásokat csökkenthet, valamint különféle belső szervek gyógyulásában segíthet, például a lép, a gyomor vagy a máj. A citromsárga melegsége vidámságot sugároz, így búskomor emberekkel csodát tesz!

Zöld

A zöld a harmónia, a természet, az élet színe. Nyugtató, a mirigyekre jótékony hatással bíró szín, amely a daganatos betegekre is pozitívan hat. Nyugtató hatása révén csökkenti az idegfeszültséget, harmonikussá teszi az embereket, elűzi a fáradtságot és a stesszt.

Igyekezzünk a betegségeinknek megfelelő színekkel körülvenni magunkat, és meglátjuk, hamarosan a közérzetünk rohamos javulásnak indul, higgyünk benne!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>