Az egészséges láb titka, a kényelmes cipő

Elsősorban a nők szenvednek sokat a cipőválasztásuk miatt. Általánosságban ugyanis elmondható, hogy amelyik lábbeli szép, az a legtöbbször kényelmetlen. Az ünnepi, alkalmi magassarkúk ugyanis feltörhetik a lábunkat. Emellett egy egyszerű mérethiba is okozhat kellemetlen órákat, ha túlságosan szorítja a lábfejünket vagy ujjainkat.

Egyes cipők pedig hosszú távon repedéseket is okozhatnak a sarkunknál. Éppen ezért fontos, hogy ha női cipőt vásárolunk, soha ne a hiúság vezéreljen bennünket!

Ha állandó jelleggel szoros, rossz minőségű vagy elméretezett cipőben sétálgatunk vagy állunk, az nem csak felületi sérüléseket okozhat a bőrünkön, hanem izomzati, ízületi és csont szintű betegségeket is előidézhet. Az állandó lábfájdalom pedig akár durva deformációkat is előidézhet, ami ugyan egyes kultúrákban népi szokás, ám a modern társadalomban csak felesleges önsanyargatás. Ha egészséges lábfejet, talpat, sarkot és lábujjakat szeretnénk, akkor válasszunk olyan cipőt, amiben valóban kényelmes a közlekedés.

A lábunk hálás lesz a kényelemért

egeszseges-lab

Mielőtt cipőváltásba kezdenénk, kezeljük le a már sérült vagy beteg testrészünket. Ezekhez különböző porcépítő készítményeket, sarokpuhító krémeket és ízületi gyógyszereket használhatunk. Ha pedig a lábunk újra felkészült, keressünk egy olyan cipőt, amiben akár 8-10 órát is kényelmes lehet naponta egy helyben állni. Az ideális cipő kiválasztásakor elsősorban a napi rutinunkat vegyük figyelembe. A sok üléshez, a sétához, a gyors mozgáshoz és az egy helyben álláshoz mind-mind más cipő illeszkedik tökéletesen.

Természetesen választhatunk akár magassarkút, alkalmi cipőt, bokacsizmát és más női cipőt is, a lényeg, hogy az ne kezdje ki és ne tegyen kárt sem rövid, sem pedig hosszú távon a lábujjainkban, talpunkban, sarkunkban, lábfejünkben, bokánkban, lábszárunkban és a járásunkban sem. A rossz cipő nem csak fájdalommal de akár bőrkeményedéssel, bütyökkel és sebekkel is járhat, ezért válasszunk kényelmes és minőségi női cipőt ha új lábbelire vágyunk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>