Az egyensúly fontossága

A szerelem és a párkapcsolat felnőtt életünk legnagyobb részében elkísér minket, ilyen vagy olyan formában jelen van. Tinédzserként és fiatal felnőttként valószínű, hogy még a szüleinkkel élünk, így alkalmanként találkozunk a párunkkal.

Ahogy idősödünk, és együtt élünk élettársi kapcsolatban vagy házastársakként, kiemelten fontos az, hogy párunk – és ha vannak, gyerekeink – mellett szakítsunk magunkra is időt, legyen fontos az önmagunkkal eltöltött idő, hiszen úgy tudunk szellemi és fizikai szinten egészségesek maradni, ha törődünk magunkkal.

Szokásaink, életvitelünk és természetesen az otthonról hozott mintáink határozzák meg, hogy milyen módon, de az egészségünk megőrzése kiemelten fontos kellene, hogy legyen.

Ami mozgásban tart

A rendszeres testmozgás amellett, hogy gondoskodik arról, hogy csodás alakunk legyen, számos egyéb, kedvező hatással bír. Edzi ereinket, így elkerülhető az érelmeszesedés – amely egyik okozója férfiaknál a merevedés zavaroknak –, továbbá megfelelő mennyiségű oxigén jut a szívhez, az agyhoz, ez utóbbi többek között azért is fontos, hogy megfelelően tudjunk koncentrálni és ne romoljon szellemi tevékenységünk.

jopari

Ízületeink állandó edzése ugyancsak jótékony hatással van a mozgásunkra, továbbá azoknál, akik hetente többször húznak edzőcipőt, ritkább a derék- és hátfájás, nem ropognak az ízületek és rugalmasabb marad az egész izomrendszer. Ha edzésben vagyunk, az ágybéli teljesítményünk is remek lesz!

A lelki jóllét

A fizikai egészség mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a lelki, szellemi fittség és egészség is. Számos módja van annak, hogy szellemi egészségünket megőrizzük. Akik a kettő az egyben megoldásokat keresik, azoknak jó szívvel ajánlom a jógát, amely amellett, hogy nyújt és erősít, a meditációs technikákkal kiegészítve szellemi fittségünkről és fejlődésünkről is gondoskodik.

A meditáció – amelynek számos típusa létezik, kezdve a vezetett meditációtól a saját magunk igényei által összeállított meditációs rutinokig – ugyancsak remek módja annak, hogy mentálisan fittek, egészségesek maradjunk. Aki pedig egészséges fizikailag és szellemileg is, a párkapcsolatát is mélyebben, őszintébben tudja meg- és átélni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>