Az étrendkiegészítők, és az egészséges táplálkozás kapcsolata

Nagy valószínűséggel ma már mindenki számára ismert fogalomnak számít az, hogy étrendkiegészítő, napjainkban ugyanis szinte minden problémára találhatunk valamilyen vitamint, gyógynövényes készítményt, vagy étrendkiegészítőt.

Nagyon sokan a diétájuk kezdetén vásárolnak valamilyen fogyókúrás készítményt, mely a reklámokban általában gyors, és látványos hatást ígér. Ez lehet valamilyen fogyókúrás kapszula vagy tabletta, tea, étrendkiegészítő por vagy olaj.
Fontos azonban tudni, hogy az ismeretlen étrendkiegészítők használata, vagy azok helytelen adagolása súlyos következményekkel is járhat, éppen ezért szedésük előtt érdemes alaposan körül járni a témát, megnézni azoknak összetevőit.

Ezt gondolják a dietetikusok a fogyókúrás kapszulák szedéséről

Az elhízás rengeteg egészségügyi problémát idézhet elő, gondoljunk csak a cukorbetegségre, a magas vérnyomásra, a különböző ízületi fájdalmakra, vagy éppen a szív-és érrendszeri megbetegedésekre. Dietetikusok szerint mára már az elhízás népbetegségnek is nevezhető, de egy szakszerűen összeállított, egészséges étrend rövid idő alatt meg tudja hozni az eredményét.

gyogyszer

A szakemberek azt vallják, hogy a megfelelő étkezés, és a rendszeres testmozgás mellett a fogyáshoz nincs feltétlen szükség különböző fogyókúrás termékek fogyasztásához, ettől függetlenül bizonyos étrendkiegészítők a fogyókúránk elején segítséget nyújthatnak számunkra azzal kapcsolatban, hogy a diétánkat meg tudjuk tartani.

A fogyókúrás kapszulák nagy része hasonlóan működik: Felgyorsítják az anyagcserét, és csökkentik az étvágyat. Ez utóbbi pedig leginkább akkor jöhet nekünk jól, amikor a diétánk elején folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, és falási rohamok törnek ránk. Ezeknek a kapszuláknak köszönhetően nem fogjuk farkaséhesnek érezni magunkat étkezés után 1 órával, és abban is segítenek nekünk, hogy sokkal kisebb adaggal jól lakjunk.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy táplálékkiegészítő sem fog nekünk látványos eredményt hozni akkor, ha se a megfelelő táplálkozásra, se a rendszeres testmozgásra nem figyelünk oda.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>