Az infraszauna 6 jótékony hatása az egészségre

Az infraszauna legnagyobb előnye, hogy pozitív hatással van az egészségünkre. Az infrasugarak behatolnak az emberi szövetekbe, és belülről fejtik ki a hatásukat, nem véletlen, hogy egyre több ember próbálja ki az otthonában is.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat az egészségügyi hatásokat, amikért megéri az infraszaunát választani.

sompasauna

  • Az első és szinte a legfontosabb pont a méregtelenítés. Az infravörös sugarak megemelik a test belső hőmérsékletét, amire a testünk izzadással válaszol. A verejték segít megszabadulni a lerakódott mérgező anyagoktól, ugyanakkor erősíti az immunrendszert. Ha eleget izzadunk, akkor könnyebben feldolgozzuk a tápanyagokat, tehát a fogyásban is segít.
  • Az sem utolsó szempont, hogy a szauna segít ellazulni, így megkönnyíti a relaxálást. A hagyományos szaunák magas hőfokon üzemelnek, ami sokak számára elviselhetetlen. Az infraszauna ehelyett sugárzással működik, ami hozzájárul a pihentető alváshoz, így utána frissnek és kipihentnek fogjuk érezni magunkat.
  • Az izzadás mellett a sugarak is gondoskodnak a testsúly csökkentéséről, mivel alkalmanként 600 kalóriát égethetünk el. Ha belegondolunk, akkor ehhez nem kell túlságosan megerőltetni magunkat, mivel békésen üldögélünk a sugarakban, a testünk pedig megállás nélkül dolgozik. A melegben a szervezet hűti magát, miközben a szívverés és az anyagcsere felgyorsul, így lényegesen több kalóriát égetünk el.
  • Sok család azért vásárol infraszaunát, mert rendszeres fájdalmai vannak. A sugárzás behatol a szövetekbe, az ízületekbe és az izmokba, ami a krónikus fájdalmakat is enyhíti. Nem véletlen, hogy az orvosok gyakran írják fel az infrasugarakat, mint kezelést.
  • Amennyiben rossz a vérkeringésünk, akkor az infraszauna nekünk is segíteni fog. A sugarak megnövelik a véráramlást, ami hasonlítani fog a testedzés közben mért eredményekhez. Ez jobb vérkeringést jelent, azonban a szervezetünk nem lesz terhelve.

Ha még nem hallottunk a vörös fény terápiáról, akkor az infraszaunával kipróbálhatjuk. A sugarak gondoskodnak a bőr rétegeinek a gyógyításáról, stimulálják a kollagéntermelést, tehát csökkentik a ráncokat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>