Egészségünk érdekében fontos a dugulás utáni fertőtlenítés

A dugulás kapcsán fellépő kellemetlenségek miatt aligha juthat eszünkbe, hogy a probléma általában egészségünkre is rendkívül káros lehet, ami különösen igaz bizonyos esetekben, hiszen nem csak olyan dugulás létezik, amit egy kis pumpálással, illetve némi vegyszerrel könnyedén és azonnal orvosolhatunk.

Léteznek ugyanis olyan dugulások, amelyek következményeik, vagy konkrétan az elhárítás következtében még számottevő és látható kosz megléte nélkül is indokolttá tesznek egy nagyobbacska fertőtlenítést.

Ezekben az esetekben mindenképpen indokolt a fertőtlenítést

  • Kössön biztosítást a dugulásra: Tipp

Feltétlenül a teljes mellékhelyiség, bizonyos esetekben pedig a lakás érintett pontjainál is fertőtlenítésre van szükség olyan esetekben, ha dugulásból vagy más problémából kifolyólag az utcai szennyvíz betört a lakásba, esetleg visszafolyt a vezetékeken keresztül. Szintén ezt indokolja, ha a lefolyócső törését tapasztaljuk, ami főként az alagsorban és a pincében okozhat problémát, de így is olyan szennyeződéseket juttathat életterünkbe, amit azonnal likvidálni kell. Nagyon fontos továbbá a fertőtlenítés abban az esetben is, ha a beltéri WC körül történt dugulás-elhárítási munka, hiszen ilyenkor a szakember szerszámairól vagy konkrétan a munkafolyamat során rengeteg szennyeződés juthat a mellékhelyiség padlójára és falainak csempéire is.

A fertőzések között általánosságban baktériumok és különféle kórokozók figyelhetők meg, amelyek súlyos betegségeket idézhetnek elő akár már belélegezve is, de hozzáérve, és nyálkahártyánkhoz érve különösen. Amennyiben nem akarjuk szakemberre bízni a munkálatokat – merthogy ma már erre is van lehetőség –, nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy a probléma elhárítását követően egy nagyon erős fertőtlenítőszerrel átmossuk az érintett területeket.

Egészségünk érdekében fontos a dugulás utáni fertőtlenítés

Egészségünk érdekében fontos a dugulás utáni fertőtlenítés

Ügyeljünk arra, hogy fokozatosan haladjunk a tisztítással, és mindig a padlót hagyjuk a legvégére. A munkálatok függvényében gondosan ügyeljünk a résekre, a repedésekre és a fugákra, hiszen mindig itt telepednek meg a legnagyobb számban a kórokozók, de fordítsunk elég figyelmet a közeli csempék, a WC ülőke, de még a WC csésze átmosására, illetve kifertőtlenítésére is. A végére hagyjuk a padlót, amit alaposan, az átlagnál erősebb fertőtlenítőszeres vízzel mossunk át egészségünk érdekében.

Van más megoldás is

Ma már – többnyire a dugulás-elhárítást végző szakemberek – vállalják a probléma likvidálását követően a mellékhelyiség teljes fertőtlenítését ipari eszközökkel, és az esetek többségében már illatosított, BIO anyagok és szerek használatával. Ennek köszönhetően a piszkos munkát szó szerint másra bízhatjuk, így mi már csak egy tiszta, kórokozóktól és baktériumoktól, nem mellesleg pedig kellemetlen szagoktól mentes toalettet kapunk vissza. Ha fontos a saját, illetve a családunk egészsége, mindig gondoljunk arra, hogy a dugulás utáni tisztítás rendkívül fontos lesz!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>