Használjunk takarító robotot az egészségünkért

A mai rohanó világban gyakran megesik, hogy egyre kevesebb idő jut a főzésre, vagy éppen a takarításra. Azonban ezek olyan lépések, amiket nem érdemes kihagyni, hogyha az egészségünkről van szó. Bár nem szükséges sterilizált lakásban élnünk, mégis a rendszeres portalanítás, porszívózás és felmosás hozzájárul ahhoz, hogy tiszta környezetben megkíméljük magunkat és a szeretteinket is a betegségektől.

Arról nem is beszélve, hogyha kisgyerek tartózkodik a lakásban, aki hajlamos órákig kúszni, mászni, akkor miatta külön fel kell majd takarítani.

Akik úgy érzik, hogy kevesebb idejük maradt ezekre a fontos dolgokra, azok most fellélegezhetnek. A kínai gyártók, például a Xiaomi olyan takarító robotokat fejlesztett ki, amelyek nagy terhet vesznek le a vállunkról. Ezek a robotok henger alakúak, és nem foglalnak nagy helyet, így a lakás bármelyik pontján elhelyezhetjük őket.

Telefonos applikációval működnek, onnan tudjuk őket irányítani. A villanyszámlán nem fog meglátszani a használatuk, így azok is nyugodtan megvehetik, akik a spórolást tartják fontosnak.

Biztos és célirányos takarítás

roborock

A robotok nem összevissza járkálnak a lakásban, hanem célirányosan takarítanak. A beépített lézer segítségével készíthetünk egy térképet az első használat előtt, a robot így pontosan tudja, hány szoba található a lakásban. Utána az applikáción kézileg beállíthatjuk, hogy melyik szoba melyik helyiséghez tartozik, és ezeket el is nevezhetjük.

Ha például arra van szükségünk, hogy felporszívózzunk a konyhában, akkor az applikációban beállíthatjuk, hogy csak ott takarítson.

Ha takarítani szeretnénk, annyit kell tennünk, hogy felszedjük a földről azokat a tárgyakat, amik a robotot zavarják. Ilyenek lehetnek a plüssállatok, cipők és függönyök. Külön figyeljünk a kábelekre és zsinórokra, mert sajnos elakadhat bennük. Hogyha állat van a lakásban, akkor eleinte ne hagyjuk őket kettesben, mert megeshet, hogy a kutyának nem tetszik az új betolakodó, és megrágcsálja.

A robotok használata egyszerű, azonban minden használat után szedjük ki belőle a hajszálakat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>