Honnan tudhatjuk, hogy egészséges párkapcsolatban élünk?

Mindenki szeretne egy olyan kapcsolatot, amiben nyugodt lehet és hosszú távra tervezhet. Lehet, azt hisszük, hogy nálunk minden oké, de tényleg minden a helyén van? Mik az egészséges párkapcsolat jelei?

A saját tempónk

Akár a kapcsolat elején járunk, akár már évekkel benne, a tempó akkor is számít. Fontos, hogy olyan lépésekkel haladjunk, ami mind a két félnek kényelmes. Nem szabad a másikat belekényszerítenünk valamibe, amire még nem áll készen. Az együtt töltött időre való igény is változhat, és ez természetes.

Megbízol bennem?

Mi egy párkapcsolat bizalom nélkül? Nem szeretünk folytonos félelemben és bizonytalanságban élni. Ha nincs meg a kölcsönös megértés két fél között, akkor gyorsan el kell kezdeni dolgozni rajta, hiszen anélkül egy szempillantás alatt véget érhet egy kapcsolat. Vagy, ami még rosszabb: két ember együttes erővel roncsolják egymást.

Elmondhatom neked

Lényeges, hogy mindent őszintén meg tudjunk beszélni a partnerünkkel. Ha félünk is elmondani neki bizonyos dolgokat, muszáj, hogy elhiggyük, megértésre lelhetünk benne. Nem lehet olyan tabu, amiről nem beszélünk, legyen szó akár munkahelyi gondokról, impotenciáról, vagy bármi világot érintő dologról.

Nélküled is veled

Akármennyire szeretjük a párunkat, nem függhetünk egymástól mindenben. Nem csak teljesen rendben van, de fontos, hogy legyen olyan része az életünknek, ami nem függ teljes egészében a másiktól. Sőt, ha nélküle szeretnénk valamit csinálni, időt tölteni másokkal például, akkor ne tapadjon ránk.

Egy szinten

Nem jöhet létre egészséges párkapcsolat két olyan ember között, aki egymás fölött vagy alatt érzik egymást. Nem hihetjük magunkat fontosabbnak, jobbnak a másiknál, ahogy sokkal rosszabbnak, érdemtelennek se. Ez egy olyan dolog, ami ki fog érződni a kapcsolaton és a végéhez is vezethet.

Megértjük egymást?

Muszáj megjegyeznünk, hogy a veszekedés és a vita nem ugyanaz. A vita egészséges, amíg mind a két fél fel tudja hozni az észérveit, anélkül hogy egymás szavába vágnának és elkezdenénk személyeskedni.

Móka és kacagás

És persze a legfontosabb, hogy érezzük együtt jól magunkat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>