Így óvjuk az egészségünket és testi épségünket költözéskor!

A költözés az egész család számára örömteli pillanat, hiszen általában egy kisebb, kényelmetlen lakásból költözünk egy nagyobb, igényesebb és szebb otthonba. Sokan csupán munka vagy a tanulmányok folytatása miatt kényszerülnek átköltözni egy másik városba, mások viszont lehet utoljára költözve, végleges otthonukba költöznek át.

A költözés azonban nem kis feladat és nem is gondolnánk mennyi egészségügyi kockázattal és balesetveszélyes teendővel jár, ezért van néhány dolog amire oda kell figyelnünk.

Amikor a költöztetendő tárgyak az ellenségeinkké válnak

Már a régi lakásunkban, ahonnan költözünk is óvatosnak kell lennünk, hiszen a polcokról és szekrényekből bármikor a fejünkre eshet valami nehezebb tárgy, ha nem vagyunk óvatosak. Ezért bármennyire is lelkesek vagyunk, legyünk körültekintők és óvatosak a pakolászással, hogy magunk és családtagjaink testi épségére ügyelve végezzük a dobozolást.

Így óvjuk az egészségünket és testi épségünket költözéskor!

Így óvjuk az egészségünket és testi épségünket költözéskor!

Az egyes zugokból a nagy rakodás után rejtett porcicák kelhetnek életre és a por allergiásokat megviselhetik az ilyenkor felkavarodó por okozta kellemetlen hatások. Célszerű állandó porszívózást tartani költözés közben és bár a takarítás a legutolsó dolog amire ilyenkor vágyunk, ha szükséges törölgessük a bútorokat és mellette szellőztessük a lakást.

Cipekedjenek inkább a költöztetők

A költözés egyik legnehezebb része a bútorok cipelése. Ilyenkor a gyengébbek vagy a hátfájósok, esetleg műtött betegek inkább kerüljék az emelést és szállítást. Bízzuk rá a pakolást szakképzett szállítókra, költöztetőkre, akik megfelelő fizikai felépítéssel, sok éves tapasztalattal és kiegészítő felszereléssel is fel vannak szerelve, amivel biztonságosan képesek a nehezebb tárgyakat és bútorokat is felpakolni a teherautóra. Ne kockáztassunk ha költözésről van szó, merjünk segítséget kérni és bátran bízzuk költöztetőkre a nehézségeket, lelkiismeret-furdalás nélkül, hogy saját testi épségünket és egészségünket megóvjuk!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>