Már okostelefonunkat is használhatjuk távirányítóként

Az okostelefonok ma már annyira okosak, hogy egy-egy rátelepített applikációnak köszönhetően szinte bármire képesek, ezáltal olyan dolgokra is, amikről korábban még csak nem is tudtunk. Példának okáért az efféle készülékekkel ma már nem csak a navigációt cserélhetjük le, hanem példának okáért akár távirányítónkat is, miután ugyanis a T-Home bevezette IPTV platformokon a legújabb kényelmi funkcióját, a beltéri egységeket már okostelefonok társaságában is irányíthatjuk.

Csak egy alkalmazás, és mehet a szemétbe a távirányító

Noha a távirányítós irányítás lehetősége a jövőben is megmarad majd, ellenben amennyiben szeretnénk okostelefonunkkal vezérelni televíziónkat, ahhoz nem lesz szükségünk másra, mint letölteni egy a szolgáltató által kifejlesztett alkalmazást, amely teljes kontrollt biztosat a televíziós platformhoz. Az alkalmazás segítségével a hagyományos infravörös távirányítók minden funkcióját kiválthatjuk, hovatovább, ennek a módszernek lényegében csak előnyei ismertek, hiszen sokkal egyszerűbb ilyen formában a szövegbevitel és más egyéb is, mint a távkapcsoló gombjaival. Az applikáció telepítését követően az okostelefont és a beltéri egységet csak egyszer kell szinkronizálni, amelynek egyetlen feltétele van csupán, hogy a készülékek ugyanazt a hálózatot használják.

Már okostelefonunkat is használhatjuk távirányítóként

Már okostelefonunkat is használhatjuk távirányítóként

A rendszernek azért természetesen akadnak még hátulütői, ennek megfelelően kizárólag azok az ügyfelek érhetik el, akik IPTV-n vagy FTTH-n, avagy optikai hálózaton keresztül kapják a jelet a lakásukba. Amennyiben azonban így van, az alkalmazással nem csak egyetlen beltéri egységet, hanem a lakásba telepített összes internetre kötött berendezést képesek leszünk kezelni okostelefonunk segítségével.

Már korábban is voltak próbálkozások

Természetesen azért ne gondoljuk azt, hogy a fentiekben most valaki feltalálta a kereket, hiszen egyrészt külföldön már évek óta bevett szokás ilyen formában irányítani az otthoni televíziókat és adásokat, hovatovább hazánkban is kísérleteztek már korábban hasonló applikációkkal, méghozzá főként azok a tévégyártók, akik okostelefonokat is gyártanak. Ilyenek például a Samsung vagy a Sony is, akik ma már mind készítettek ilyen alkalmazást, hovatovább az Apple is régóta biztosít ilyen lehetőséget Amerikában azoknak az ügyfeleknek, akik az Apple TV-n keresztül fogják az ottani csatornákat.

Az IPTV platformhoz egyébiránt hazánkban is már ez a harmadik ilyen, illetve hasonló applikáció. Az első egy a műsorújság, avagy a teletext elérésére specializált programocska volt, amivel okostelefonon nézhettük meg, hogy milyen adás is fogható, míg a második egy direkt filmekre szakosodott program volt, ami 2012 szeptemberében rajtolt el. Ha mi is ki szeretnénk próbálni az új lehetőséget, az applikációt elérhetjük Androidra a Google Play kínálatából, vagy Apple készülékekre az App Store-ból is – telefonunk függvényében.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>