Milyen betegségeket okozhat a klímaberendezés?

Sokat ódzkodnak és félnek a klímaberendezésektől, mert azt tartják, hogy súlyos megbetegedéseket okoz. Van igazság benne, ha felelőtlenül fújatjuk a levegőt, akkor könnyen előfordulhat, hogy megbetegszünk, nyáron pedig különösen rossz betegnek lenni. Ám ha körültekintőek vagyunk, akkor szinte biztos, hogy nyáron is fittek, frissek és egészségesek leszünk.

Milyen betegségeket szerezhetünk a légkondival?

Ha túl hidegre hűtjük a teret, akkor könnyen megfázhatunk. Teljesen abnormális dolog húsz fokra hűteni a lakást, ha kint negyven van. A számlánk is óriási lesz, és rendkívül könnyen megfázhatunk, ha kimegyünk a forróságba. Soha ne üljünk a berendezés közelébe, a ránk fújódó hideg levegő lehet, hogy eleinte jó érzés, de könnyen megfázás lehet a vége, súlyosabb esetben tüdőgyulladás is.

Ha nem tisztítjuk rendszeresen a berendezést, akkor a megtapadt bacilusokkal is meggyűlhet a bajunk, és sokféle betegséget összeszedhetünk. Nem elég csak megvenni egy klímát, azt bizony gondozni is kell, ha nem szeretnénk megbetegedni.

Nem csupán megfázásos megbetegedésekkel találkozhatunk, ha nem jól használjuk a légkondit. A fülfájás is vezető betegség, a hideghez túlságosan közel ülve könnyen begyulladhat. A hűvös levegő könnyedén kiszáríthatja a bőrt, az hámlani kezdhet, berepedezhet, amit kezelni kell.

Különféle szembetegségekkel is számolhatunk, a kavart, hideg levegő kiszáríthatja a szemünket, gyulladást okozhat, ami miatt könnyedén könnyezhetünk is.

Komoly betegségeket is szerezhetünk a légkondival

Komoly betegségeket is szerezhetünk a légkondival

Használjuk helyesen a klímát!

Ha teljesen helyen használjuk a klímát, akkor elkerülhetjük a bajokat. Soha ne tekerjük túl hidegre a készüléket, és ne üljünk a közelébe, a legjobb, ha távol vagyunk. Amennyiben kimegyünk a légkondicionált helyiségből, ne váratlanul, hirtelen tegyük, nagyon megterhelő lehet a szervezetnek. Kerüljük a hideg italok, fagyik fogyasztását a klimatizált helyiségben, ne adjunk alapot a torokfájásnak.

Amennyiben nem rajtunk múlik a szoba hőmérséklete, legalább a derekunkra tekerjünk valamit, ha nem szeretnénk teljesen felöltözni, így a felfázás esélye csökkenthető.

A fülfájás a legegyszerűbben úgy kerülhető ki, ha messze ülünk a készüléktől. Amennyiben buszon vagy egyéb tömegközlekedési eszközön ránk fújják a hideget, álljunk el onnan minél előbb!

Arcbőrünket mindenképpen kenjük tápláló hidratáló krémmel: nem kell a legdrágább fajta, de ne hagyjuk kiszáradni a bőrt. Kenjük be vele azokat a testrészeinket is, amiket direkt ér a hideg levegő. Hogy a szemünkkel se legyen semmiféle probléma, használjunk különféle szemszárazság elleni szemcseppeket. Ha nem látunk jól, akkor használjunk szemüveget, vagy cseréljük le a kontaktlencsét szemüvegre a nyári hónapokra. Ezzel a szemünk épségét is védjük valamennyire, és megspórolhatunk több adag kontaktlencsét is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>