Nyolc tanács, mit ne tegyél az első randevún

Az első randira készülődve, sokan csak a külső megjelenésükkel foglalkoznak. Igényes legyen a ruha, ne kenődjön el a smink, és álljon jól a haj. Ha azonba tényleg szeretnél ráhangolódni az első randevúra, nem árt néhány tanácsot megfogadnod.

Az alábbiakban megmutatjuk neked, milyen csapdákra kell figyelned, ha nem akarsz kínos szituációkba bonyolódni.

Soha ne késs el!

Bár túl korán sem szabad érkezni, az öt percen túli késés már elég kellemetlen helyzeteket eredményezhet. Jó, ha előre megtervezed a helyszínhez vezető utadat és rászámolsz még egy kis többlet időt.

Ne legyél puhány!

Ha a randevú partnered olyan ötlettel áll elő, ami neked nem tetszik, akkor merd bátran kifejezni érzéseidet. Nem kell például kávéznod, ha amúgy nem szereted a kávét, csak azért, hogy a kedvében járj. Amennyiben van lehetőség rá, mindig próbáljátok meg korábban fixálni a programokat, így nem lesznek ehhez hasonló kényelmetlenségek.

Ne beszélj folyton magadról!

Sokan magukat helyezik a középpontba. Azt hiszik, minél több jó tulajdonságukkal ismertetik meg partnerüket, annál szimpatikusak lesznek számára. Ez pedig egyáltalán nem így van. A dolog hamar átüthet egyfajta nárcisztikus önfényezésbe, ami a másik ember számára nagyon irritáló tud lenni. Állíthatsz magadról bármit, bizonyító ereje úgy is csak a tetteidnek lesz majd.

Nem mellesleg, ha már az elején kiteríted az asztalra a kártyáidat, nem marad benned semmi titokzatos, ami iránt vonzódni lehetne. Az emberek szeretik lassan megismerni a másikat, az apró lépésekben tett felfedezések sokkal nagyobb örömöt jelentenek, mint a kézhez kapott információk.

Kérdezz az etikett szabályainak megfelelően!

munkaerohiany

Jó kérdésekkel folyamatosan fenntartható a beszélgetés. Kérdezd bátran az életéről, a munkájáról és arról, hogy mivel szeret foglalkozni. Az első randin azonban nem feltétlenül kell megtudnod olyan személyes dolgokat, mint hogy milyen fehérneműket szeret hordani.

Csak mértékkel fogyassz alkoholt!

Senkire sem vet jó fényt, ha már az első randin ittas állapotba kerül. Ilyenkor ráadásul olyan dolgokat is kifecseghetsz magadról, amelyeket még titokban tartottál volna.

Ne beszélj a korábbi sérelmeidről!

Hidd el, új partneredet nem érdekli, milyen rossz tulajdonságai voltak az exednek. A folyamatos panaszkodás miatt könnyen válhatsz a szemében hisztissé. Ezenkívül olyan érzése is támadhat, hogy te még az előző kapcsolatod fogságában élsz. Megszólalhat benne a sziréna, és hamar faképnél hagyhat téged.

Ne unatkozz látványosan!

Van az úgy, hogy két ember között egyszerűen nincs meg a közös szimpátia. Ugyanakkor mindenki megérdemel annyi tiszteletet, hogy végig hallgassuk. Rettenetesen kínos a másik fél számára, ha nem figyelsz rá, tollászkodsz és telefonozol előtte. A randi végén tisztázd vele a dolgokat, köszönd meg a lehetőséget és állj tovább.

Legyél türelmes a randi után!

Nagyon idegesítő tud lenni, ha valakit szó szerint zaklatni kezdenek az első randevú után. Természetesen, ha úgy érzed, hogy megvan a rokonszenv közöttetek, keresd bátran, de ne azonnal! Hagyj neki is időt, hogy rendbe tegye magában az érzéseit. Régebben elvárt volt, hogy a férfi keresse a lányt, ma már ez nem feltétlen része az etikettek. Ha jónak látod, hívd fel őt nyugodtan!

Szponzoráció: megnézem

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>