Öt különösen romantikus hely Magyarországon

Ha romantikus helyre vágysz, nem feltétlenül kell több ezer kilométert utaznod a pároddal, Magyarországon is találhatsz varázslatos és meseszép tájakat. Olyan vidékekre kalauzolunk most el, amiket minden szerelmesnek látnia kell.

Őrségi séták

Nyugat-Magyarország egy kis szegletében igazi kincsre bukkanhattok. Az Őrség a szlovén Muravidék néprajzi tájegysége, régen Őrvidéknek is hívták. Nevét onnan kapta, hogy a honfoglalás után a magyarok a határ védelmére őrzőket telepítettek ide, akik különféle kiváltságokat kaptak.

Az Őrségi Nemzeti Park kivételes ékessége ennek a környéknek. Hatalmas sétákkal, felfedezésre váró túraútvonalakkal és védelem alatt álló természeti értékekkel vár titeket. A völgyek között megbúvó csendes falvakban olykor többszáz éves történelmi emlékekkel találkozhattok. A vendégszeretet itt tényleg nem ismer határokat. Érdemes kipróbálnotok a helyi ízeket is, és hazavinnetek egy üveg frissen készült tökmagolajat, az Őrség aranyát.

Csónakázás a Tapolcai tavasbarlangban

Ha valami nagyon különleges élményre vágytok, mindenképpen menjetek el a Balaton-felvidéken található Tapolcára. A város alatt húzódik a híres tavasbarlang, amit mintegy 100 éve fedeztek csak fel. Csodálatos karsztképződmények mellett egy hatalmas látogatóközpont is fogadja az ide érkező vendégeket. A romantikus csónakázás a turisták egyik kedvence. Gyerekes szülőknek is remek programokat nyújt a központ. Játszóterek, kúszóbarlang és sok más érdekesség várja a kicsiket.

Tanúhegyek

Ha már a Balaton-felvidéken jártok, érdemes túrabakancsot is húznotok. Évmilliókkal ezelőtt ezen a vidéken a Pannon-tenger mélyén vulkanikus tevékenység zajlott. Ennek következtében alakultak ki a tanúhegyek. Ilyen a Badacsony, a Csobánc, a Szent György-hegy, a Haláp, a Tóti-hegy és egy kicsit távolabb maga a Somló is. Különös geológiai képződményekkel találkozhattok ezen a vidéken. Ezek közül az egyik legérdekesebb az úgynevezett jégbarlang. Levegője annyira hűvös, hogy akár a legmelebb nyári napon is lehűti a turisták vizespalackját.

Levendulaszüret Tihanyban

levendula

Még mindig a Balaton körül maradva, tehettek egy kitérőt a Tihanyi-félszigetre. Az apátság mellett napjainkban egyre több látogatót vonz a híres levendulamező is. Minden év június végén egy fesztivál keretein belül bárki kipróbálhatja, milyen egy levendula szüret.

A Gemenci erdő

Magyarország déli részén egy valódi mesevilágba csöppenhettek. A Gemenci erdő méltán kedvelt a szerelmespárok körében. Látogassatok el ide, ha könnyed sétára vágytok. Ha pedig elfáradtok, nincs más dolgotok, mint felpattanni a hangulatos erdei kisvasútra.

Taródi-vár

Varázslatos légkör veszi körül a Sopron közelében található Taródi-várat. Ha azt gondolnátok, hogy egy régi, romos várról van szó, nagyon is tévedtek. A helyiek nem hiába nevezik az építményt bolondvárnak. Építője ugyanis egy helybéli lakos, Taródi István volt, aki a második világháború után kezdte el építeni a várat.

Bár a vár sohasem készült el teljesen, mégis Sopron egyik kedvelt látnivalói között tartják számon. A várhoz kellemes erdei út vezet.

Szponzor: klikk a weboldalra

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>