Tiszta vizet a pohárba!

Miért fontos lételem a víz? Miért fontos, hogy tiszta vizet igyunk? Tudtad, hogy csupán a víz megannyi betegségre orvosság? Az egészséges életmód elengedhetetlen része? Cikkünkben összeszedjük azokat a lényeges információkat, amiért szükségünk van megfelelő mennyiségű, minőségű víz fogyasztására.

Ha egy kicsit “magunkba fordulunk” (természetesen csak képletesen), akkor rájövünk, hogy a víz valóban lételem. Néhány adat a teljesség igénye nélkül:

  • Egy újszülött baba testének 80%-a víz
  • Egy egészséges felnőtt teste 70% vizet tartalmaz (vagyis egy 80 kg-os emberben 54 liter víz van!)
  • Az agy víztartalma 78%
  • A vér 86%-a víz
  • Szívünk 77%, májunk 84%, izmaink pedig 70% vizet tartalmaznak
  • Még a csontunk is 40% vízzel rendelkezik

És ez még nem minden!

Minden egyes életfunkcióhoz rengeteg mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek. Ha nem kap megfelelő mennyiséget naponta, akkor a szervezet saját magából vonja ki, ami előbb utóbb betegségekhez vezet.

Igyál mindig sok tiszta vizet! Az egészséges életmód elengedhetetlen része

Igyál mindig sok tiszta vizet! Az egészséges életmód elengedhetetlen része

Beteg vagy? Igyál vizet!

Ez nem vicc! Ha alapjában kevés folyadékot fogyasztasz napközben, és lebetegedsz, máris segítesz magadon, ha sok folyadékot, tiszta vizet viszel be, hiszen sokkal hatékonyabban tudja kijavítani a hibát a tested. Később pedig törekedj arra, hogy elegendő folyadékot igyál, és magad is rájössz arra, hogy ritkábban, vagy egyáltalán nem betegedsz meg. Próbáld csak ki!

Egészséges akarsz lenni? Igyál vizet!

Az egészséges életmód elérésénél mi sem egyszerűbb. Persze ehhez akaraterő és fegyelem is szükséges. Azon kívül, hogy érdemes rendszeresen mozogni, sportolni, lehetőleg kerülni az egészségtelen ételeket (nem az az egészségtelen és nem az az egészséges, amit a média az agyadba éget), mindig igyál megfelelő mennyiségű folyadékot, tiszta vizet. Mennyi az annyi? Érdemes 20-40 kg-onként 1-2 litert bevinni. Ha beteg vagy, vagy aktívan sportolsz, akkor ennél többet. Egy 80 kg-os ember így simán ihat napi 4 litert is.

Mindegy, hogy milyen folyadékot fogyasztunk?

Határozottan NEM! Először is kerüld a cukros üdítőket, gyümölcsleveket, mert többet ártasz, mint használsz vele. Ha folyadékról beszélünk, akkor vízre gondolunk. De még a csapvíz vagy ásványvíz sem a legjobb. Ásványvizek közül drága a minőségi és egészséges, a csapvíz meg önmagában is rengeteg egészségtelen anyagot tartalmaz. Ezért a legtöbb jót akkor teszed a szervezeteddel, egészségeddel, ha tiszta, vagy tisztított vizet iszol. Természetesen rengeteg étel is tartalmaz önmagában folyadékot, ezek mind beépülnek ugyanúgy.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>