Törődjünk a párkapcsolatunkkal!

Párt találni nem könnyű dolog, főleg nem egy bizonyos életkor után. Ám megtartani sem egyszerű a párunkat, főleg sok év után, amikor már a szerelem kezdeti lángjai már kihunytak. Íme, néhány tipp, hogy megtartsuk a szerelmünket, és válásra még véletlenül se kerülhessen sor!

A párkapcsolatok halála

Sajnos sokan kilépnek egy-egy párkapcsolatból, amikor keményebb időszakba kerülnek, és már elmúlik a kezdeti rózsaszín köd, és helyébe lép a valóság, amiben nemcsak a boldogság létezik, hanem bizony a komoly gondok is. Mindazonáltal el kell fogadnunk, hogy az élet már csak ilyen, egymást követik a jó és rossz periódusok, és nem lehet mindenből mindig kilépni vagy feladni.

Természetesen a legkönnyebb beújítani valakit, és eldobni a régit, feladni mindent, ami addig volt. Ezt viszonylag könnyen bárki megteheti, ám amint komolyabbra fordul a dolog, eljegyzés, házasság, gyerekek, már nem olyan könnyű felrúgni mindent. Jöhet a vagyonmegosztás, a pereskedés, a kapcsolattartásról való egyezkedés, nyilván senki nem vágyik ezekre a tortúrákra.

Törődjünk a párkapcsolatunkkal!

Törődjünk a párkapcsolatunkkal!

Ne kerüljünk ilyen helyzetbe!

Természetesen minden párkapcsolat más és más, nem lehet általános sémát ráhúzni egyikre sem, de van néhány általános érvényű jó tanács, melyek betartásával jobbá tehetjük a kapcsolatunkat.

  • Beszélgessünk! – sok pár azért szakad el a másiktól, mert már nem osztják meg a gondolataikat, és egy idő után már nem is tudnak miről beszélgetni.
  • Kerüljük el a vitát! – más pároknak a túl sok beszéd okoz súlyos problémákat, az állandó vitatkozás és veszekedés súlyosan árt egy párkapcsolatnak. Itt most természetesen nem az egészséges mértékű vitán van a hangsúly, hanem a mindennapos hajtépésen.
  • Pihenjünk kettesben! – főként, ha vannak gyermekek is, ez elengedhetetlen. Teljesen mindegy, hogy a Karib-tengeren vagy a szomszéd faluban, de évente egynehány alkalommal mozduljunk ki a gyerekek nélkül. Nem muszáj wellnesselni sem, ha éppen nem telik rá, egy nyugodt, csendes hétvége is gyógyír lehet.
  • Legyünk olyanok, mint régen! – régebben olykor-olykor belefért egy csendes vacsora? Mindig meglepték egymást egy kis aprósággal? Ne hagyjuk, hogy ezek a kis részletek a homályba vesszenek. Egy szerelmes összebújás, egy apró gesztus újra fellobbanthatja a szerelmet, vagy csak táplálhatja.

Minden esetben mérjük fel, merre halad a párkapcsolatunk. Ha úgy érezzük, hogy a házasságunk menthetetlen, akkor nem biztos, hogy van értelme tovább erőltetni. Mindig gondolkodjunk józanul, és csak akkor hozzuk meg a válással kapcsolatos végleges döntésünket, ha úgy érezzük, nincs más megoldás. Kérhetünk alternatív segítséget, mediációt, de barátok és a család segítségét is. A válás eg végleges döntés, mindenképpen hosszabb idő szükséges ahhoz, hogy végleg le tudjunk zárni valamit, nem szabad elkapkodni ezt a nagyon fontos döntést, amely komolyan befolyásolja a jövőnket és a családunk jövőjét.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>