Ilyen hatással van az egészségünkre az, ha Bio zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk

Bár az emberek nagy része azzal talán tisztában van, hogy a Bio zöldségek és gyümölcsök termesztése nem csak a szervezetünkre, hanem a Földre is jó hatást gyakorol, ugyanis amellett hogy ízletes, és  vegyszermentes termékeket fogyaszthatunk, ez által a környezetvédelemért is tehetünk valamit.

Az organikus élelem termelésekor a gazdák nem használnak kémiai növényvédő szereket és műtrágyát sem. Ennek köszönhetően ezek a zöldségek, és gyümölcsök semmilyen erős, kémiai anyagok nyomait nem tartalmazzák, így ezek nem lesznek káros hatással az egészségünkre.

Ez rendkívül fontos akkor, ha várandós kismamákról vagy kisgyermekekről van szó, vagy olyan személyekről, akiknek rendkívül érzékeny az immunrendszerük, vagy az emésztőrendszerük.

Az organikus termesztés szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásai

Mivel az organikus növénytermesztés során a gazdák semmilyen kémiai anyagokat nem használnak, minimális lesz a talaj-, levegő és vízszennyezés, így védjük a környezetünket, ezáltal pedig biztonságosabb élő helyet fogunk tudni hátra hagyni az utódaink számára.

valtozik

A biogazdálkodásban alkalmazott módszerek, például a talaj természetes kezelése, az élővilág kíméletes „használata”, a növények társítása illetve a természetes rovarmentesítés olyan termékeket eredményez, melyek akár 50%-kal magasabb vitamin, és ásványianyag tartalommal rendelkeznek, illetve a Bio zöldségek és gyümölcsök bizonyítottan több tápanyagok tartalmaznak, mint a „hagyományos” termesztésből származó társaik.

A vitaminok pótlása pedig elengedhetetlen az egészséges életmód fenntartásához, testünk kifogástalan működéséhez, a betegségekkel szembeni ellenálló képesség megőrzéséhez, illetve a növekedéshez, és a szövetek regenerációjához is.
Az Aranykalász Gazda tanfolyam segítségével megfelelő tudást és szakmai gyakorlatot szerezhetünk földműveléssel, a betakarítással, illetve az állattartással és állattenyésztéssel kapcsolatban.

A képzésen indulók általános szakismeretekkel, a mezőgazdasági feladatok elvégzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati tudást szerezhetnek. A képzés során megtanulhatunk mindent a takarmányozási, zöldségtermesztési, gyümölcs-és szőlőtermesztési teendőkel kapcsolatban, emellett tudomást szerzünk a talajelőkészítéssel, a vetéssel, növényápolással kapcsolatban is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása