Otthonunk szigetelésének egészségügyi jelentősége

Új otthon vásárlása vagy építése esetén az építőanyagok egészségi és biztonsági szempontjai prioritást élveznek és a szigetelés is ebbe a kategóriába tartozik. Egészségügyi és biztonsági szempontból is van különbség a különböző szigetelésfajták között – hívja fel a figyelmet az Insulation Institute.

Szempontok a választás előtt

A tűzállóság nagyon fontos szempont az otthoni szigetelésnél, ez kell, hogy legyen az egyik tényező a választásnál. Az üvegszálas és ásványgyapot szigetelések nem éghetők, valójában burkolat nélkül gátolják is a tüzet, azonban ilyenkor figyelembe kell azt is venni, hogy egyes burkolatok, mint a kraftpapír vagy a fólia éghetők.

A tűzbiztonság mellett egészségügyi szempontokat is érdemes figyelembe venni, ezt vizsgálta egyébként a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség is, a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy az üvegszálas és ásványgyapot szigetelések nem rákkeltők.

Sokak életét megkeseríti a penész, az allergiások tünetei penészes környezetben felerősödhetnek. A penész olyan környezetben képes növekedni, ahol nedvesség és táplálék van, a szigetelésnek tehát ebből a szempontból is kiemelt jelentősége van.

Biztonság, minőség, megbízhatóság

feherterek

Ezt kínálják a VarioSIP panelek, melyek tűzvédelmi szempontból is ideális választást jelentenek. Ezek a SIP panelek vízállók, gomba- és penészállók egyben, így az asztmások számára is ideális a használatuk. Rákkeltő porokat, toxinokat sem tartalmaznak, és tűz esetén sem keletkezik semmilyen káros anyag.

Egészségügyi szempontból is jó választás tehát, nem beszélve arról, hogy ez egy új, innovatív alternatívája a hagyományos építőiparnak. Alapesetben a technológia egyszerű, biztos mindenki hallott már erről a gyorsházak esetében: két OSB lap közé ragasztják ilyenkor a szigetelőanyagot.

Van azonban egy ettől modernebb, megbízhatóbb technológia, a VARIOSIP, az így készült panelek két összetevője a kloridmentes MgO tábla és az ElastoPIR. Ezek mind egészséges környezetet teremtenek és épp ezért számítanak zöld építőanyagnak.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása