Egészségesen és szerelmesen

A szerelem vak, mondják sokan. De mindnyájan tudjuk, hogy nem csak vak, hanem sokszor annyira átírja az életünket, hogy az addig megszokott és bevált rutinunk, életmódunk teljes egészében felborulhat egy új kapcsolat hajnalán.

Hiszen kinek van kedve egy szeles novemberi délutánon futni, ha bekuckózhatunk a tévé elé egy nagy tál pattogatott kukoricával a kezünkben, szerelmünkkel összebújva a takaró alatt? Vagy kinek akaródzik súlyokat emelgetni a konditeremben annak fejében, hogy emiatt másfél órával hamarabb kell kelnünk, így lemaradhatunk a közös reggeliről?

Arany középút – szerelmesen is egészségesen

Természetesen mindez egyén- és hozzáállásfüggő is, de érdemes megtalálni az új szerelem és a régi életformánk közötti egyensúlyt. Hiszen párunk és a kapcsolat is profitálni fog abból, ha hosszú távon is jól érezzük magunkat a bőrünkben – amihez elengedhetetlen az, hogy egészségesen étkezzünk és mozogjunk.

Arról nem is beszélve, hogy a levegőn töltött idő pozitív hatással lehet az ágyban nyújtott teljesítményünkre is, így duplán jól járunk: teljesítjük szerelmünk vágyait, míg mi magunk kicsattanunk az egészségtől és duzzadunk az erőtől is. A még jobb teljesítmény érdekében érdemes egészséges étrendünkbe beiktatni olyan vágyfokozó afrodiziákumokat és potencianövelőket, amelyek nemcsak hatásosak, de finomak is.

egeszseges

Ide soroljuk a fűszerek közül a fahéjat, a szerecsendiót és az ánizst. Egy tartalmas saláta vacsorára, megbolondítva az említett fűszerek bármelyikével garantálja a hosszan tartó hancúrozást.

Vonjuk be vagy vonódjunk be

Amennyiben új szerelmünk nyitott rá, meséljük el, mutassuk be neki, milyen egészségmegőrző életformát élünk. Könnyen lehet, hogy ő is rákap az ízére, és rövidesen együtt róhatjuk a köröket a parkban, vagy közösen mehetünk edzeni a konditerembe, ki-ki az erejének, edzettségének megfelelő gépeken dolgozva, egymást segítve, támogatva. És vajon mi lehet erősebb vágyfokozó, mint egy forró zuhany a testmozgással járó kellemes fáradtság után?

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása