Így élhetünk egészséges életet 2020-ban

Az idei év egyelőre nem keserítette meg az életünket azokkal a mínusz fokokkal, amelyekkel néhány éve kínlódnunk kellett. Pár éve ugyanis nem volt meglepő ha -20 fokra kúszott le a hőmérő higanyszála, most azonban a plusz fokok környékén táncol a hőmérséklet mutatója.

Bár sokan örülnek, hogy nincsen hó és a fagy is csak ritka vendék országunkban, azért ennek is van hátulütője. A kinti hőmérséklet és a párás időszak ugyanis tökéletes életteret nyújt a vírusoknak és baktériumoknak amelyek a megfázás, az influenza és más megbetegedés gyors elterjedéséhez vezetnek.

Bár az időjárást nem tudjuk befolyásolni, a betegségeket megelőzhetjük megfelelő életvitellel és jól megválasztott táplálékkiegészítő szerekkel, vitaminokkal és gyógyszer jellegű készítményekkel. Ha szeretnénk, hogy immunrendszerünk megerősödjön és páncélként álljon ellen a terjedő betegségeknek, akkor nem elég szezonálisan ráerősítenünk a védelemre, hanem életmód váltást kell eszközölnünk. Az egészséges életvitel pedig erősebbé tesz bennünket hosszú távon is.

Sportolás, egészséges ételek és megfelelő táplálék kiegészítők

testepito

Sajnos általános tény, hogy betegség idején utólagosan próbálunk enyhíteni a körülményeken valamilyen erős antibiotikum, otthoni pihenés és orvosról orvosra járkálás által. Azonban sokkal kifizetődőbbnek bizonyulna, ha a betegségeket megelőznénk és elkerülnénk, ahelyett hogy azokból kilábalni igyekeznénk. Éppen ezért ajánlatos az új évet úgy kezdeni, hogy egy új emberként, egészséges életmódra váltunk amelynek nem csak a vitaminok és egyéb táplálék kiegészítő szerek a részei, hanem a rendszeres testmozgás is.

Válasszunk egy hozzánk illő sportot vagy csak járjunk el naponta futni. A lényeg, hogy testünket a mozgás által karban tartsuk. A rendszeres sportolás mellett pedig alakítsuk át teljesen étrendünket. Figyeljük a bevitt tápanyagok mennyiségét és kerüljük a cukros ételeket italokat. Sokan teljesen le is mondanak róluk, akárcsak az étolajról és a búza lisztről. Ne akarjunk gyorsan nagy kilókat ledobni! Ne a fogyás legyen az elsődleges célunk, hanem hogy erősebbé tegyük testünket a betegségekkel szemben, a testünk pedig hálás lesz érte

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása