Az otthoni klímahasználat egészségügyi előnyei

Egészséges és tiszta levegő – ezt kínálják az otthoni klímaberendezések, azonban van pár alapszabály, amit érdemes betartani, ha otthoni klímánk van.

Ezek egyike, hogy a külső és a belső hőmérséklet közötti eltérés ne legyen több 6-8 foknál. Hiába gondoljuk úgy, hogy a 35 fokos nyári hőségben jó lenne egy 20 fokos lakásba hazatérni, ezzel a szervezetünknek ártunk.

A klíma előnyei

Ha megfelelően használjuk a klímát, akkor számos előnyt élvezhetünk. Ezek egyike, hogy a klíma csökkenti a magas páratartalmat. Ha valahol sok a pára, akkor megjelenhet a penész is – hívja fel a figyelmet a Doctor Hvac. Aki asztmában szenved és szeretné, ha otthona biztonságos lenne, érdemes klímaberendezést felszereltetnie, hisz a légkondicionáló egyik előnye, hogy csökkenti az asztmás rohamok kialakulásnak esélyét.

Mégpedig úgy, hogy kiszűri a szennyezett levegőt, ami poratkákat, szennyező anyagokat vagy allergéneket tartalmaz.

Azért is érdemes légkondicionálót beszerelni, mert így otthonunk levegője tisztábbá válik, nem lesz poros, és a berendezés kiszűri az egészségre ártalmas baktériumokat is. Rendszeresen friss levegő érkezik otthonunkba, aminek szintén nagy előnyei vannak: javul a koncentráció, nem fáradunk el.

otthoniklima

A nagy nyári melegben a mentális állapotunkra is hatással van, hogy milyen hőmérsékletű helyiségben dolgozunk, a forróság stresszt okoz a szervezetünknek, nappal ez a munka, éjszaka pedig az alvás rovására mehet.

Távirányítós klímaberendezések

A klímaberendezések távirányítójával igen könnyedén tudjuk szabályozni, hogy milyen hőmérséklet legyen. Ezek a távirányítók a legtöbb esetben igen egyszerűek, pár alapgomb található rajtuk, a használatuk tehát egyáltalán nem bonyolult.

Típusonként természetesen lehetnek eltérések, de alapvetően a klímák távirányítóján találhatunk egy be- és kikapcsoló gombot, ezenkívül létezik üzemmód-váltó gomb is és a hőfokot is be tudjuk állítani.

Egyes távirányítók alkalmasak az időzítés beállítására is. Ha pedig egyszerre több eszközt is szeretnénk egy távirányítóval vezérelni, akkor érdemes megnézni, hogy milyen univerzális távirányítók léteznek.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása