Call of Duty: Black Ops III: egy háborús akciójáték a távoli jövőből

Az Activision és a Treyarch a korábbi pletykák után végre hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Call of Duty-sorozat harmadik epizódja, ami történetesen a Black Ops mellékág harmadik része lesz, tehát immáron bizonyos, hogy trilógiává bővül a spin-off, ami a korábbi részekhez hasonló útvonalat követi majd, de azért erőteljesen érződik rajta az egy évvel ezelőtt megjelent Call of Duty: Advanced Warfare hatása is.

Biorobotok a csatamezőn

A Call of Duty: Black Ops III legnagyobb érdekességét elsődlegesen a történetben, illetve a koncepcióban kell keresnünk, a készítők ugyanis egyenesen a jövőbe invitálnak minket a legújabb kampány során, méghozzá a 21. század egyik fiktív hidegháborújába, amelyet már nem emberek vívnak majd meg. Pontosabban nem teljesen emberek, sokkal inkább egyfajta biorobotok, avagy kibernetikus végtagokkal és fejlesztésekkel ellátott katonák, akik ebből kifolyólag nem csak erősebbek, pontosabbak és szívósabbak, hanem halálosabbak is lettek a csatamezőkön, így ez az újítás alapvetően írja majd felül a játékélményt, ami természetesen továbbra is megmaradt a filmszerű, belsőnézetes akciók nyomvonalán.

A kampányról annyit tudni eddig, hogy minden eddiginél nagyobb pályákon zajlanak majd az események, ugyanakkor a történet szempontjából ezúttal a linearitás lesz a mérvadó. Jó hír, hogy a Call of Duty: World at War óta először a Black Ops III-ban a kampányt már nem csak egyedül élhetjük majd át, hanem a négy játékost támogató kooperatív módnak köszönhetően akár három cimboránk is csatlakozhat hozzánk a csatamezőn, hogy együtt próbáljuk meg átélni a nagy kalandot.

Visszatérnek a zombik és megújul a többjátékos mód

A Treyarch a hivatalos bejelentés során még nem kívánt túl sokat beszélni a Black Ops mellékszál sajátosságainak tekinthető zombis kooperatív módról – ami szintén az említett második világháborús epizóddal került be a sorozatba –, ellenben azt kiemelték, hogy az élőhalottak ismét visszatérnek, sőt mi több, egy saját sztorival, fejlődési fával és élményekkel ellátott második kampányt is kapnak majd.

A zombik mellett természetesen ezúttal sem kell nélkülözniük a rajongóknak a hagyományos kompetitív többjátékos élményeket sem, amelyek szintén rengeteg újdonsággal kecsegtetnek. Ezek többségét a futurisztikus hadviselés koncepciója adja majd, hiszen a kibernetikus végtagoknak és kiegészítőknek köszönhetően a katonák képesek lesznek például a falon futni – a Titanfallban ez igencsak mókás opció volt –, mindemellett pedig olyan új mozgásokat is alkalmazhatunk velük, mint a becsúszás, vagy a fedezékeken való gyors átvetődés. Főként ezeknek köszönhetően, de a többjátékos mód sokkal gyorsabb és intenzívebb élményt garantál majd minden korábbinál. A fegyverfejlesztés, valamint a specialista karakterek – lényegében karakterosztályok – megjelenését pedig még szóba sem hoztuk!

A Call of Duty: Black Ops III megjelenése november 6-án várható PC-re, Xbox One-ra, valamint PlayStation 4-re.

Call of Duty: Black Ops III: egy háborús akciójáték a távoli jövőből

Call of Duty: Black Ops III: egy háborús akciójáték a távoli jövőből

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>