A jó párkapcsolat 6 jele

A tönkrement kapcsolatoknak általában elég határozott jelei vannak. De mi a helyzet azokkal, amelyek tökéletesen működnek? Honnan tudhatod, hogy a párod valóban az a bizonyos nagy Ő?

Az alábbiakban azokat a jellemzőket szedtük össze, amelyek jó eséllyel vezetnek az örök boldogság felé. Nálatok vajon mind megtalálható?

Felismerni egymás értékeit

Számos együtt töltött év után hajlamosak vagyunk csak a hibákat észre venni a másikban. Azok viszont, akik tökéletes harmóniában élnek, folyamatosan a pozitívumokat keresik a párjukban. Sokat segít nekik az is, hogy közös az érdeklődési körük. A kapcsolatok egy része azért megy tönkre, mert a felek egymás mellett élnek ugyan, de kollektív, úgynevezett társas magányban. Némi idő elteltével gyakorlatilag már mondanivalójuk sincs egymásnak.

Nincs jelen egy külső tanácsadó

A szülők mindig féltik a gyermeküket. Ezen az sem változtat, ha a gyermek idővel felnőtté cseperedik, és saját családot alapít. Nem mindegy azonban, hogy a felek családtagjai mennyire szólnak bele a fiatalok életébe. Ha folyamatosan jelen van a kapcsolatban egy külső tanácsadó, az könnyen okozhat problémákat.

Természetesen az idősebb generáció tanácsait mindig érdemes megfontolni, ugyanakkor nem szabad engedni, hogy folyamatosan ők hozzák meg a döntéseket. Ilyenkor valaki mindig sérül a kapcsolatban, mert úgy érezheti, neki már egyáltalán nincsen szava. Tipikus példa erre, amikor az anyós szava szent és sérthetetlen.

Jól működő családi kassza

A pénz könnyen válhat problémaforrássá. Ha az egyik fél spórolósabb, a másik pedig inkább költekezne, már fenn is áll a vitás helyzet. Persze sokan tudnak kompromisszumot kötni ezen a téren is, de jó, ha olyan ember áll melletted, aki ugyanúgy gondolkodik a pénzről, mint te. Ráadásul hosszabb távon úgyis csak ez vezet eredményre.

Nem mondogatják egymásnak folyamatosan, hogy szeretlek

Bár az érzelmek rendszeres kimutatása nagyon is fontos, egy jó kapcsolatban nincs szükség az állandó megerősítésre. Nem jelent jót, ha a szeretlek szó rabságában élsz, és mindig azt várod a párodtól, hogy érzéseit verbálisan is jelezze feléd.

Ugyanúgy gondolkodnak a szexuális életről

A szex kiemelkedő helyen szerepel a párkapcsolatokban. Olyan erős szál ez, ami az amúgy hibátlan kapcsolatokat is tönkre teheti. Abban az esetben, ha már a kapcsolat elején sincs meg a vonzalom, nem valószínű, hogy jó irányba fognak menni a dolgok. Általában a csalódott fél ilyenkor kezd el valaki más felé kacsingatni, aki megfelelően ki tudja elégíteni az igényeit. Amikor mindez kiderül, sokszor a környezet sem érti, mi lehetett a probléma. Olyan szép pár voltak, mondják ilyenkor.

Nincs megoldhatatlan probléma

A harmonikus kapcsolat alapja a jó kommunikáció. A sikeres párok nem hagyják megoldatlanul a gondjaikat, és nem várnak csodára sem. Minden problémát meg tudnak oldani, nincsen számukra lehetetlen. Képesek kompromisszumot kötni, ami azt jelenti, hogy egyszer az egyik, másszor pedig a másik enged. Nincsenek bántó szavaik egymás felé, vagy, ha meg is sértik a másikat, könnyen kérnek bocsánatot.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása