A világ öt legromantikusabb városa

A romantika olyan kötelék, amely összefogja a kapcsolatokat. Sokan nem hisznek benne, pedig romantikára mindenkinek szüksége van. Egy csodálatos helyen együtt eltöltött idő emléke segít túljutni a nehéz hétköznapokon is. Most mutatunk neked öt olyan elbűvölő várost a nagyvilágban, ahova mindenképpen el kell vinned a párodat.

Prága

A város romantikáját csak az értheti meg igazán, aki már legalább egyszer maga is átélte azt. Tegyetek egy kellemes sétát a Letna Parkban, ami Prága egyik leghangulatosabb parkja. Keljetek át kézen fogva a Károly-hídon, fedezzétek fel az Óváros történelmi csodáit. Igyatok egy jóféle cseh sört valamilyen helyi kocsmában és próbáljátok ki a helyi ínyencségeket is. A Hradzsin-negyed a vár környékét jelenti. Barangoljátok be együtt az itt található kis kerteket és éljétek át Prága igazi hangulatát.

Róma

Ha romantikáról van szó, sok embernek nem véletlenül jut eszébe Róma. Az olasz főváros maga a megtestesült romantika, a város történelmi központja a világörökség része. Mindent átjár a kultúra és a régmúlt idők szele. Mi lehetne meghittebb, mint végig sétálni ezen a gyönyörű városon és személyesen is megtapasztalni mindazt, amit eddig csak a képeslapokon láttatok? A Colosseum, a Spanyol lépcsők, a Trevi kút valamint a Tiberis sziget csupán néhány a tömérdek látnivaló közül.

Párizs

parizs

Ha szerelem, akkor Párizs. Kicsit közhelyes ugyan, de a francia főváros mai napig vonzza a szerelmeseket. Olyan varázslatos légkör uralja a várost, amit szavakkal nem is lehet leírni. Minden szerelmes Párizsba vágyik, amiben persze nem kis szerepe van a filmiparnak is. Megszámlálhatatlanul sok alkotásban dolgozták fel a város romantikáját, nem hiába lett a nászutasok kedvenc célállomása is. Az Eiffel-torony, a Notre Dame és számos történelmi emlékhely várja a fiatal és örök ifjú párokat. Ráadásul Párizs a gasztronómia egyik koronázatlan királynője is. Ha bírjátok a francia konyhát, különösen ideális választás lehet.

Edinburgh

Ha rajongtok a történelemért és kultúráért, de nem vágytok világvárosra, akkor irány Skócia! Edinburgh, a főváros nem csak gazdasági, hanem zenei, irodalmi és képzőművészeti központ is egyben. A skótok szeretik a mulatságokat, ezért a városban majdnem egész évben fesztiválokat tartanak. Kedveltek a művészeti és katonai parádék is. Edinburgh a legendákban is bővelkedik, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzétek őket. Ha pedig elfáradtok, térjetek be egy helyi pubba, és kóstoljátok meg a híres skót specialitásokat. A menüből a híres nemzeti ételük, a haggis sem maradhat ki.

Verona

Melyik város is lehetne annyira romantikus, mint Verona, Rómeó és Júlia otthona? A város bővelkedik ókori és középkori emlékhelyekben, amelyek felfedezéséhez hetek sem lennének elegendőek. A főváros után Veronának sikerült a legtöbb történelmi emléket megőriznie, az Unesco nem hiába nyilvánította a város 2000-ben a világörökség részének.  A római színház, a Leoni kapu és a San Zeno Maggiore bazilika mindenképpen kapjon helyet a listátokon!

Támogatta: klikk ide

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása