Egészséges tippek a fogyókúrához

Az emberek jelentős többsége élete során próbált már valamilyen fogyókúrát, de legalábbis biztosan gondolt arra, hogy talán neki kellene látni egy ismert és működőnek nevezett diétának. Rengetegen vannak azok, akik mindezt csak elméletben szövögetik, de sajnos még többen, akik egészségtelenül fognak hozzá az ilyen kúrákhoz.

A legrosszabb, hogy sokan nem is tudják, hogy bizonyos módszerekkel sokkal nagyobb kárt okoznak maguknak, mint amennyit segítenek. Éppen ezért az alábbiakban olyan életmódváltásra ösztökélő tanácsokat osztunk meg, amelyek garantáltan hozzásegítenek ahhoz, hogy egészségesen adhasd le felesleges kilóidat.

1. Nagyon fontos például, hogy a fogyókúra során, és azon túl is mindig megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Ez lehetőleg tiszta víz legyen, a cukros üdítők teljes hanyagolásának társaságában! A gyógyteák megengedettek, de vízből így is 2-2,5 litert érdemes meginni egy nap.

2. A reggeli a legfontosabb étkezés, mert ezzel tudjuk beindítani az anyagcserénket. Igyunk meg előtte egy nagy pohár vizet vagy egy kellemes, meleg teát, és válasszunk rostban gazdag, könnyed reggelit annak érdekében, hogy ne korgó gyomorral dolgozzunk délelőtt. Aki így tesz, a statisztikák szerint sokkal kevesebb kalóriát vesz magához a nap folyamán, mint aki nem reggelizik.

3. Nem kell a diéták során sem lemondani a nassolásról, mindössze átgondoltabban kell eljárnunk ezen a téren. Mértékkel csokit is ehetünk, de válasszunk inkább aszalt gyümölcsöt vagy müzlit. Azok is nagyon finomak tudnak lenni!

4. Egy dolgot soha nem szabad a diéták során: éhezni. Ha éhezünk, anyagcserénk felbomlik, takarékoskodni kezd, és még jobban lelassul a zsírégetés. Együnk inkább egy nap többször – akár öt-hatszor is –, de kevesebbet. Ez életmódszerűen is fontos változás lenne!

Egészséges tippek a fogyókúrához

Egészséges tippek a fogyókúrához

5. Könnyebb a dolgunk, ha szeretjük a zöldséget és gyümölcsöt. Amennyiben fogyni akarunk, legyünk pár hétig vagy hónapig vegetáriánusok, hiszen ezek bizony alacsony kalóriájú finomságok, amelyekből kis túlzással bármennyit ehetünk. Ha elhagyjuk egy kicsit a húst, a zsírt, de főként a szénhidrátokat, miközben ügyelünk a fehérje bevitelére, egészen elképesztő eredményt érhetünk el, még mozgás nélkül is.

6. Az evésre szertartásként tekintsünk, és soha ne azért együnk, mert például unatkozunk. Ha még is így van, egy tábla csoki helyett inkább együnk egy banánt.

7. A sikeres fogyókúra egyik alapja a sok pihenés, hiszen a statisztika szerint a kialvatlanság rendkívüli mértékben befolyásolhatja a kilók gyarapodását olyan formában, hogy kisebb a kitartásunk és az akaraterőnk, így hajlamosabbak vagyunk előbb elcsábulni.

8. Soha ne ringassuk magunkat álmokba: mozgás nélkül nem tudunk fogyni. Soha, semmilyen formában, de legfőképpen egészségesen nem! Próbáljunk meg minél többet mozogni, eljárni sétálni, kerékpározni, úszni, és például nem autóval, hanem kerékpárral járni boltba, esetleg a munkába.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása