Így leszel egészséges a gyógynövényeknek köszönhetően

A gyógynövényes készítmények újra egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen az emberek nem minden esetben szeretnének gyógyszereket szedni a problémájukra.

A gyógynövényes készítmények a különböző gyógynövények kivonatából, olajából, magvaiból, gyökereiből, bogyóiból vagy a virágából származnak. A különböző gyógynövényes készítmények pedig ma már többféle formában beszerezhetőek. Lehetnek ezek teák, tabletták vagy kapszulák, étrendkiegészítő porok, folyékony kivonatok, olajok vagy kenőcsök.

Azt már talán mindenki tudja, hogy a kamillának, az Aloe Verának, vagy éppen a ginkgo biloba-nak milyen hatásai vannak, de nézzük, hogy ezeken kívül, milyen gyógynövényeket lehet érdemes fogyasztanunk, ha egészségesen szeretnénk élni.

Gyógynövényekkel a női egészségért

A hölgyeket érintő, kellemetlen menstruációs tünetek sokszor erős görcsökkel és erős vérzéssel járnak. A görcsöket a cickafark képes enyhíteni, az Ashoka gyógynövényt pedig sokan a női egészség védelmezőjeként is ismerik, hiszen ez az egyik legfontosabb gyógynövény különböző nőgyógyászati betegségek kezelésére és enyhítésére.

Az Ashoka emellett egy teljesen természetes gyógynövény, melynek hatóanyagai jótékony hatást gyakorolnak a méh nyálkahártyára, és képes még a női nemi hormonokat is újra egyensúlyba hozni.

gyogynovenyek

Ugyancsak a nők egészségét támogatja leginkább a vörösáfonya, mely jó választás lehet számunkra akkor, ha gyakran visszatérő felfázással, vagy húgyúti fertőzéssel küzdünk. A vörösáfonyában lévő hatóanyagok ugyanis képesek megakadályozni azt, hogy a húgyutakba bejussanak a káros baktériumok.

Ha ilyen problémával állunk szemben, akkor a medveszőlőlevél is remek választás lehet, ugyanis ez a gyógynövény kifejezetten az ilyen jellegű gyulladások csökkentésére alkalmazható.

Az ilyen betegségeket természetesen minden esetben komolyan kell venni. Ha a tünetek nem kezdenek el enyhülni, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ugyanis ilyenkor már valószínűleg csak a gyógyszeres kezelés fog megoldást nyújtani számunkra.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása