Kalória számlálás okosórával?

Akármit is sportolunk, akármilyen diétát is követünk, csak akkor érhetünk el látványos fogyást, ha testünk több kalóriát éget el, mint amennyit étellel és itallal beviszünk. Valójában ez a fogyás alapegyenlete, sosem szabad hinni a csodaszereknek.

„Azok akik naponta leírják, hogy mit és mennyit ettek, átlagosan kétszer gyorsabban fogynak! Ezek szerint ha csak leírjuk a mennyiséget, arra fog sarkallni minket, hogy egyre kevesebb adagot vegyünk magunkhoz.” ezt Jack F. Holliss PhD mondta egy amerikai szakelőadáson. Tehát igenis az számít mennyit és mit fogyasztunk el.

Hallani, olvasni mindenféle csoda diétáról, koplalásokról, böjtökről, csodateákról, fogyasztókrémekről. Sajnos ezekkel sokkal több kárt okozunk a szervezetünknek mint gondolnánk. Vannak szigorú szénhidrát mentes diéták is, amik ugyan elérik a céljukat, de a hangsúly a szigoron van. Ezeket nem mindenki képes tartani.

okosora

Mi is emberből vagyunk, miért ne ehetnénk meg azt a szelet süteményt, vagy azt a fagyit? Erre tökéletes megoldás a kalória számítás, egyszerűen csak kimatekozzuk, hogy mennyi „rosszat” vittünk be a szervezetünkbe azzal a sütivel vagy fagyival. Este pedig pont ennyivel kell többet edzeni, mozogni. Az elmélet sokkal egyszerűbb mint azt mi hinnénk.

Kalóriaszámítás a hétköznapokban

Pár évvel ezelőtt még külön kis füzetecskét kellett beszereznünk, amiben minden étel kalóriaértéke fel volt tüntetve. Aztán kis matekozással kiszámoltuk, osztottunk, szoroztunk, hogy miből mennyit ettünk, illetve ehetünk. Ez sem volt rossz megoldás, de azért kevesen engedhetik meg magunknak,  hogy a főétkezéseket kisebb egyenletek megoldásával kezdje. Aztán megjelentek a különböző okostelefonokra telepíthető Appok, amik már sokkal egyszerűbben kezelhetőek voltak.

Lényegében csak be kell pötyögni, hogy mit eszünk, és kiszámolja nekünk a kalória értékeket. Mégis vannak olyan életszituációk amikor a telefonozásra sincs lehetőség. Például egy iskolai menzán, vagy közvetlenül edzés után, vagy a munkahely sem mindig annyira rugalmas mint ahogy mi szeretnénk.

Ilyen esetekre tökéletes megoldást nyújtanak az okosórák, amikbe már kalóriaszámláló lehetőséget is beépítettek a gyártók. Ezzel minden bizonnyal nagyon könnyen nyomon tudjuk követni a diétánkat, egészséges táplálkozásunkat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása