Szerelem és egészség

Azon túl, hogy a szerelem egy nagyszerű érzés, a tudósok azt is bebizonyították, hogy nem csak egy érzés, hanem egészségmegőrzésnek is nagyszerű dolog. Hogy a szerelem miért is jó érzés, azt talán mindenki tudja, hiszen élete során már legalább egyszer megtapasztalta.

A szerelemnek hatalmas szerepe van az életben, hiszen emiatt már birodalmak buktak el, cseréltek gazdát, így egyáltalán nem csoda, hogy a tudósokat is elkezdte marcangolni a kérdés, vajon milyen kapcsolat lehet az érzés és az egészség között?

Nagyon sok kutatás történt már az ügyben, így nagyon sok bizonyíték is született arról, hogy a szerelem jobbá teszi a közérzetet, az egészséget. Mivel a szeretet is hasonló befolyással bír, a rokonok, családtagok, barátok közelsége is hosszabbá teheti az életet. Akinek tartalmas, boldog kapcsolatai vannak, annak sokkal nagyobb esélyük van az egészséges életre, mint azoknak, akiknek inkább üres, magányos napjaik vannak. Időnként nem árt felülvizsgálatot tartani kapcsolataink minőségét illetően, ha boldog, egészséges életre vágyunk.

Milyen egészségi zavarokra van jó hatással a szerelem?

minosegi

Ez az érzés állítólag csökkenti a depressziót és a függőségekre való hajlamot. Azok az emberek, akik boldog párkapcsolatban élnek, sokkal kisebb az esélyük, hogy akár depressziósok, akár függők legyenek. Egy jól működő kapcsolatban sokkal kevésbé fenyeget bármilyen vérnyomás-betegség. Természetesen, amikor valaki nem él egészségesen, ha pusztítja a szervezetét, akkor a tartalmas és jó kapcsolata sem védheti meg az embert az egészségügyi problémáktól, az egészsége hanyatlásától.

Egész életünk küzdelmek és harcok folyamata. A szerelem azonban segít megbirkózni ezekkel, sőt, némely esetben segít megelőzni ezeket. Ha valaki mégis megbetegszik, sokkal könnyebben legyőz bármilyen betegséget, ha lelkileg rendben van, ha tudja, érzi, hogy szeretik, hogy bármilyen problémában mellette állnak. A kölcsönös szeretet, kölcsönös szerelem bármilyen probléma, akadály legyőzésében segíteni tud, hiszen kölcsönös bizalmon alapul, így nagyban megkönnyíti a kommunikációt és a felajánlott segítség elfogadását.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása