A lelki eredetű betegségek az ágybéli teljesítményünkre is kihathatnak

Sokan úgy gondolják, hogy ha valami gond van az ágyban, és nem úgy állunk, ahogyan kellene, akkor annak csak szervi okai lehetnek, pedig a lelki dolgok is kihathatnak a teljesítményünkre.

Tény persze, hogy számos egészségügyi probléma okozhat ilyen jellegű problémákat, ezért érdemes a háziorvost vagy az urológust felkeresni, hogy kiderüljön, szervi okok állnak a háttérben, vagy sem. Súlyos betegség előjele is lehet a merevedési zavar, tehát érdemes komolyan venni, és kivizsgáltatni. A vizsgálatok viszont azt is kideríthetik, hogy nincs semmi egészségügyi gondunk, ami ezt okozná, tehát leli dolgok állnak a háttérben.

A benu.hu nemrégiben írt arról, hogy milyen pszichés okai lehetnek az impotenciának. A stressztől, a szorongáson át a párkapcsolati gondokig sok minden közre játszhat, melyek megoldásához nem minden esetben szükséges szakemberhez fordulni. Persze, ha a dolog nem oldódik meg „magától”, tehát hiába igyekszünk odafigyelni, megoldást találni, de mégsem sikerül, akkor érdemes szakembert felkeresni, akár a párunkkal közösen is.

Amikor nem feltétlen kell pszichológushoz fordulni a problémával

jopari

Persze, ha sikerül kideríteni, hogy mitől lehet a zavar, akkor a szakemberre nem biztos, hogy szükség van. Érdemes megvizsgálni, hogy mi változott mostanában az életünkben. Ha most nagyobb stressznek vagyunk kitéve, többet dolgozunk, fáradtabbak vagyunk, akkor ez is okozhatja a zavarokat.

Ennek megoldása természetesen a stressz és a terhek csökkentése, mely akár tényleg segíthet. Az sem ritka, ha valamilyen párkapcsolati gondról van szó. Ez lehet egy fel nem dolgozott szakítás, egy heves vita, aminek még nem született megoldása, de számos más is.

A szorongást is sokféle dolog okozhatja, elfojtott vágyaktól a kudarctól való félelemig. Ezek azonosítása persze nem feltétlen könnyű, és nem is minden esetben megy szakmai segítség nélkül. Az is fontos tényező a probléma megoldásában, hogy párunkkal őszintén tudjuk beszélni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása